De Buurvrouw in tijden van Corona

Coronatoegangsbewijs

Bij binnenkomst in theater de Buurvrouw scannen wij vanaf 25 september jouw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code.

Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. We kunnen je wel om een legitimatiebewijs vragen.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kun je op 3 manieren verkrijgen:

  1. Een Vaccinatiebewijs Met CoronaCheck kun je van jouw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra jouw volledige vaccinatie geregistreerd is kun je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. Vanaf 10 juli kun je 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.

Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

  1. Een negatieve testuitslag Je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: je kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken.

Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

  1. Een herstelbewijs Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met jouw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is jouw coronatoegangsbewijs. Deze kun je laten scannen bij de ingang van het evenement. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. Een medewerker van Team de Buurvrouw vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?

Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag

08.00 – 20.00 uur Of Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag

08.00 – 20.00 uur

Coronamaatregelen tijdens je bezoek

Fijn dat je weer bij ons over de vloer kan komen! Wel staat de veiligheid van eenieder voorop. Vanaf 25 september hoeven bezoekers in theaters en andere culturele instellingen geen anderhalve meter afstand meer te houden. In plaats daarvan wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Hierdoor kunnen theaters weer op volle zaalcapaciteit draaien. Zo’n toegangsbewijs is geldig als je volledig bent gevaccineerd, een recente negatieve test kunt overleggen of recent bent hersteld van corona.

‘Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samenkomen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het openen én openhouden van de meeste locaties op maximale capaciteit’, aldus de Rijksoverheid.

De nieuwe regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij bezoekers vanaf 14 jaar zullen wij naast je coronatoegangsbewijs ook om je een identiteitsbewijs vragen.

Voorstellingen met een coronatoegangsbewijs vanaf 25 september Voor voorstellingen vanaf 25 september heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Bij deze voorstellingen wordt de 1.5meter afstand, zoals in deze onderstaande maatregelen beschreven staat, losgelaten. Er zit dus geen 1,5 meter afstand tussen jou en andere bezoekers tijdens de voorstelling in de zaal. Daarnaast is ook een mondkapje niet meer verplicht. Het staat je natuurlijk vrij om dit wel te dragen tijdens jouw bezoek. Daarnaast vragen wij om, daar waar mogelijk, toch gepaste afstand te bewaren.

Voorstellingen zonder coronatoegangsbewijs t/m 24 september Voor voorstellingen tot 25 september waar een coronatoegangsbewijs niet verplicht is gelden de onderstaande maatregelen:

Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de 1.5-regel en er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Dit zal natuurlijk anders zijn dan je van ons gewend bent, maar we zullen er alles aan doen om jullie in alle veiligheid een prettige en bijzondere theaterbeleving te bieden. Ook na 25 september zal er bij ons alles aan gedaan worden om eventuele verspreiding te voorkomen. De diverse hygiënemaatregelen getroffen om eenieder te beschermen, zoals de desinfectiezuil bij de ingang, blijven van kracht!

Hieronder vind je antwoord op een aantal veel gestelde vragen (geldig tot 25 september)

Welke maatregelen heeft de Buurvrouw getroffen om jullie veiligheid en gezondheid te waarborgen tot 24 september

• Indien anderen geen afstand houden of zich niet aan de huisregels houden, spreek elkaar hier dan vriendelijk op aan of meld het bij een van onze medewerkers.

• Tussen voorstellingen zal voldoende in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers elkaar niet hoeven te passeren en er veelvuldig schoongemaakt kan worden.

• In de zaal wordt 1,5meter afstand gehouden tussen huishoudens.

• Er zijn diverse hygiënemaatregelen getroffen om eenieder te beschermen, zoals de desinfectiezuil bij de ingang

Kan jou de toegang tot het theater worden geweigerd?

Om de veiligheid van bezoekers, artiesten en Team de Buurvrouw te waarborgen, vindt er bij de ingang van ons theater tot 25 september bij iedereen een gezondheidscheck plaats. Om het theater te mogen bezoeken, dien je op alle vragen ‘nee’ te kunnen antwoorden.

Als het antwoord op één of meer van de vragen ‘ja’ luidt, is het helaas niet toegestaan het theater te bezoeken. De toegang wordt dan geweigerd. Als je je naam en telefoonnummer achterlaat zullen we je de volgende werkdag bellen over de vervolgprocedure.

Wat houdt de gezondheidscheck in?

Het RIVM heeft een handreiking uitgewerkt om de heropening van bedrijven en instellingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een gezondheidscheck is een onderdeel van deze handreiking en zal ook door de Buurvrouw gehanteerd worden tot 25 september.

Bij de ingang van het theater wordt bij iedere bezoeker een gezondheidscheck uitgevoerd. Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je ons theater op dat moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Ik of iemand uit mijn gezelschap heeft gezondheidsklachten, wat nu?

Indien je een van de vragen van de gezondheidscheck met ja kan beantwoorden, verzoeken wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Bij een middagvoorstelling uiterlijk vóór 12:00 uur en bij een avondvoorstelling uiterlijk vóór 14:00 uur op de dag van de voorstelling.

Hoeveel plaatsen zijn er in Theater de Buurvrouw als je rekening houdt met anderhalve meter afstand?

Omdat we rekening houden met de 1.5-maatregel kunnen wij tussen de 70 en 100 bezoekers een plekje geven. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de groepen bezoekers.

Hoe laat en via welke ingang mag ik naar binnen?

Wanneer er geen ingang vermeld staat op jouw ticket dan kies je onze hoofdingang. Het theater gaat 10 minuten voor aanvang open. Wij verzoeken je om tijdig aanwezig te zijn.

Kan ik alvast naar binnen terwijl één of meerdere personen van mijn huishouden nog niet aanwezig zijn?

We vinden het fijn als je met de complete groep de zaal in gaat. Het is niet toegestaan langs bezoekers te lopen die al op hun toegewezen plek zitten, omdat hierbij de 1,5 meter afstand niet gehanteerd kan worden.

Mag je zelf een zitplaats kiezen?

Op volgorde van binnenkomst mag je een plekje in de zaal uitzoeken. Ben je met drie personen kies dan een rij waar drie stoelen naast elkaar staan opgesteld. Ben je met vier personen dan kies je een rij waar vier stoelen naast elkaar staan, enz.

Kan ik in de zaal naast mijn familie/huisgenoot/partner zitten?

Jullie kunnen naast elkaar zitten als je tegelijkertijd binnenkomt én je samen één huishouden vormt. Vorm je geen huishouden maar komt je wel tegelijkertijd binnen? Dan doen wij ons best om jullie naast elkaar te plaatsen, met gepaste afstand.